RECEPTEN

Brownie echt?

Lekker voor chocoladeliefhebbers!! (6 personen)


200g fondantchocolade,
150g boter,
50g bloem,
4 eieren,
snuifje zout,
125g suiker (waaronder een 2 zakjes vanillesuiker)


Verwarm de oven op 200°C
Smelt de chocolade op een zacht vuurtje met boter. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Klop de eieren los en doe er geleidelijk aan de suiker bij en de gesmolten chocolade.
Giet op een ingevette bakplaat en bak gedurende 25 min op 180?. (controleer met prikker).
De brownie mag nog wat smeuig zijn binnenin.
Serveer warm of koud, eventueel met een toefje slagroom!
Broccolimousse met Gandaham
1/2 Broccoli
1/2 liter kippenbouillon
3 soeplepels room
2 schijven Gandaham in reepjes gesneden

Verdeel een 1/2 broccoli in roosjes en kook die gaar in een 1/2 liter Kippenbouillon gedurende 10 minuutjes. Giet de broccoli af en mix met 3 soeplepels room tot een smeuïge pasta. Afkruiden met peper en zout. Lepel de Broccolimousse in de aperitiefglaasjes. Prik 1 á 2 reepjes Ganda-ham in accordionvorm op een prikkertje en plaats in elk glaasje één van deze als afwerking...

Kerriemacaroni
400g macaroni
500g gehakt
zout
peper
3 uien
1 rode paprika
olie
40g boter
40g bloem
1,5dl bouillon
1 eetlepel kerrie
1 klein blikje ananasstukjes


Maak de uien schoon, snippet 2 uien en snipper 1 ui heel fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes. Laat de ananas uitlekken. Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem daarna goed uitlekken. Verhit wat olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan 2 gesnipperde uien toe, de paprika en wat peper en zout. Laat dit een paar minuten meebakken en voeg dan de macaroni toe. Verhit dan de boter in een pan en fruit hierin de fijn gesnipperde ui en de kerrie. Roer dan de bloem erdoor en giet er beetje voor beetje de bouillon erbij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er dan de ananasstukjes door. Schep de kerriesaus door de macaroni.

Picknick pie
Boter om in te vetten
300 gram korstdeeg (diepvries)
1 eetlepel bloem
1 sjalot
2 bosuitjes
2 bosuitjes
1 eetlepel olie
200 gram kipreepjes
200 gram hamreepjes
3 eieren (middel)
1 dl. koksroom
200 gram geraspte belegen kaas
peper
zout
Voor de Picknick Pie heeft u een taartvorm van ca. 26 cm nodig.
Verwarm de oven voor op 250?C. Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de vorm met het deeg en prik de deegbodem met een vork op enkele plaatsen in. Pel en snipper de sjalot. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Verhit de olie in een wok of ruime pan en bak de kipreepjes al omscheppend lichtbruin. Voeg de hamreepjes en de sjalot toe en bak 1 minuut al omscheppend op een hoog vuur. Laat alles afkoelen. Klop de eieren los en roer de koksroom, de kaas, de bosui en peper en zout naar smaak erdoor. Schep het
kipmengsel erdoor en verdeel het over de bodem van de taart. Houd 1 cm van de deegrand vrij. Zet de vorm in de oven en zet de oven na 10 minuten op 175 - 200?C. Bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de taart gaar is door er een satestokje in te steken als dit er schoon uitkomt is de taart gaar. Laat de taart 5 minuten rusten, hij laat dan makkelijk van de vorm los. Serveer bij deze taart een lekkere extra gevulde salade.
Crumble met kip en prei Gemiddelde beoordeling: 3.7/5 gebaseerd op 3 stevoor 4 personenpersoonpersonen
300 g kipfilet
kipfilet3600 g preiwit (in reepjes)18381
1ui (gesnipperd)18382
ui (gesnippe80 g bloem18390
bloem80 g3 el paneermeel
paneermeel3 el60 g cheddar (geraspt, of andere pittige kaas zoals bv. Oud-Brugge)18602
cheddar (geraspt, of andere pittige kaas zoals bv. Oud-Brugge)62 dl room
room100 g boter
9boter102 el olijfolie
lijfolie2 2 takjes tijm, verse (liefst citroentijm)18384tijm, verse (liefst citroentijm)2 ta
zout18387
zoutpeper18386
p
1. Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Spoel de prei, snij 'm overlangs door en snij verder in reepjes. Snij de kip in stukjes. Rasp de kaas.
2. Stoof de ui glazig in de olie. Doe er de prei bij, samen met de tijm. Roer om en laat 10 minuten stoven.
3. Schep er de kip door en laat 5 minuten garen. Overgiet met de room en laat nog 5 minuten sudderen.
4. Meng de geraspte kaas met de bloem, het paneermeel en 80 g boter. Wrijf het mengsel tussen de handen tot kruimels.
5. Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en schep er het kipmengsel in. Bestrooi met de kruimels en zet 20 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin kleurt.

Lekker met puree

Mexicaanse lasagne voor 4 personen
8 tortilla's
Rundergehakt 500 g
avocado's 2
uien 2
tomatenblokjes (uit blik) 400 g
maïs 1 blikje
knoflook 2 teentjes
tacokruiden 1 zakje
room, zure 1 potje
cheddar (geraspt) 150 g
olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 180° C.
2. Laat de maïs uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de avocado’s, verwijder de pit, snij het vruchtvlees in partjes.
3. Fruit de uien en de knoflook in olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Voeg de tomatenblokjes en de maïs toe. Breng op smaak met de tacokruiden.
4. Beboter een langwerpige ovenschaal en leg daarin 2 tortilla’s naast elkaar. Verdeel er wat saus over en beleg met avocado. Herhaal dit tot alles opgebruikt is, maar eindig met tortilla’s.
5. Verdeel er de room over en bestrooi met kaas. Zet 30 tot 35 minuten in de oven, tot er een goudbruin korstje op zit.


Jachtschotel met kipreepjes voor 4 personen
Kipfilet 500 g
selder, witte 3 stengels
wortelen (grote) 4
champignons 250 g
kippenbouillon (krachtige) 2 dl
aardappelen 500 g
melk scheutje
peterselie (gehakt)2 el
boter
nootmuskaat, peper, zout

1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180° C.
2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water.
3. Snij de wortel, selder en champignons in stukken en stoof ze aan in wat boter. Kruid met peper en zout en blus met de kippenbouillon. Laat zachtjes sudderen, zodat het vocht grotendeels verdampt.
4. Snij de kipfilet in reepjes en bak ze in een andere pan goudbruin in wat boter. Kruid met peper en zout.
5. Giet de aardappelen af en pureer ze. Maak de puree aan met wat melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de kipreepjes over en werk af met een laag puree. Verdeel wat vlokjes boter over de puree en laat 25 minuten gratineren in de oven.