4 juli 2009

Makkelijker afvallen met deze klusjes

Hoeveel calorieën je verbrandt in één uur, hangt uiteraard af van het soort beweging. Msn.be rangschikte enkele karweitjes van hoog naar laag die de kilo's doen slinken. Zo krijg je zin om straks nog meer te bewegen.

1. Traplopen: 560 kcal. Een goede reden om de lift links te laten liggen. Een boodschappentas of wat extra gewicht mag je niet weerhouden, dan zie je nog meer resultaat.

2. Schaatsen: 500 kcal. Het is niet de moment, we beseffen het, maar een reminder voor de koude wintermaanden. Schaatsen is ideaal om kilo's te verbranden.

3. Badkamer schrobben: 400 kcal. De badkamer zal nog meer blinken nu je weet wat al dat gepoets met je lichaam doet.

4. Dansen: 350 kcal. Dansen is goed voor je lichaam en conditie. Zet de muziek op volle toeren en laat je gaan.

5. Grasmaaien: 340 kcal. Voortaan graai je de grasmaaier uit zijn handen. Op voorwaarde dat je de elektrische maaier in het schuurtje laat, enkel met de manuele ga je aan de slag.

6. Verven en behangen: 320 kcal. Geen zin om te behangen? Wel als je weet dat hierdoor de kilo's eraf vliegen. Laat de zomerschoonmaak beginnen.

7. Seks: 0-500 kcal. Geen die zal klagen dat deze bedsport een lastige karwei is. Het succes hangt uiteraard wel af hoe actief je zelf bent tussen de lakens.

8. Wii'en: 0 - 420 kcal. Hoe meer je beweegt, hoe meer je verbrandt. Uit onderzoek blijkt dat wii'en net zo doeltreffend kan zijn als het echte spul.

9. Auto wassen: 310 kcal. Gedaan met de carwash, voortaan klaar je dit klusje zelf.

10. Fietsen: 280 kcal. Geen beter moment om te fietsen dan tijdens de zomer. Dat zomerijsje fiets je er in geen tijd af en het is nog leuk ook.

11. Drummen: 205 kcal. Drummen slorpt calorietjes op. Alleen geschikt voor kenners, wel te verstaan.

12. Vloer schrobben: 170 kcal. Na het stofzuigen, neem je de zwabber in je handen en boen je de vloer nog met meer overtuiging.

13. Strijken: 140 kcal. Leuk kan je het niet noemen, maar elk hemd dat je onder handen neemt, doet afvallen.

14. Bed opmaken: 140 kcal. Een uur ben je er niet aan bezig, maar tel alle kwartiertjes op en je komt aan een mooi getal.

15. Stofzuigen: 105 kcal. Maak van de nood en deugd. Stofzuigen moet gebeuren en wordt net iets leuker met de idee dat het vet verbrandt. (lvl)

03/07/09 - uit goed gevoel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten