25 oktober 2011

En toen naderde de herfstvakantie…

Volgende week hebben de kinderen herfstvakantie. Dat wil dus zeggen dat ze nu toetsjes hebben. Niet zwaar genoeg om examen te noemen, hoewel ze er wat moeite voor moeten doen.


Tijdens het studeren van de kinderen kruipt mama achter de naaimachine. Dat leidt soms tot rare stapeltjes op tafel en strijkplank. Maar na verloop van tijd verdwijnen die stapeltjes en komen er volledig afgewerkte kledingstukken in de plaats (en die gaan dan via de mand met de was naar de kleerkast, die blijven niet op tafel liggen natuurlijk).

Op mijn planning staat nog vanalles, maar we zijn eraan begonnen. Voor de uitdaging van oktober wou ik een gebreide vest maken uit de Knip van februari van dit jaar, maar ik heb me bedacht. Het werd de speelse kamerjas uit de jongste Ottobre woman. Die is ook bijna klaar. Verder waagde ik me aan een wintershort voor de dochter, die ook zoveel als af is. EN de lange vest, met de paarse ruitjes die ik meebracht van Pauli, ligt gespeld klaar om onder de machine gestoken te worden.

Naast die nieuwe dingen zijn er natuurlijk ook herstellingen (zoals overal met opgroeiende kinderen vermoed ik) die liggen te wachten en die liefst zo lang mogelijk worden uitgesteld. Maar als ik vanavond een beetje kan doorwerken, zijn die herstellingen en de 3 stukken klaar. En dan kan er aan andere projectjes gewerkt worden (oa een sjaal die ik al donderdag in de cursus wou maken (maar er was te veel tijd voor nodig), een sjaal voor de dochter, een idee voor de uitdaging voor november, ... ).

Misschien zou herfstvakantie voor mama ook geen slecht idee zijn?

Greetz

3 opmerkingen:

 1. ja groot gelijk, volledig mee akkoord: een herfstvakantie voor alle mama's! Zodat wij ook eens tijd hebben om onze 'projecten' of 'plannen' ten uitvoer te brengen! Maar dan stem ik ook nog voor een Kerstvakantie, een Krokusvakantie én een Paasvakantie voor de mama's! Wat zou dat zalig zijn!!! :-)))
  PS. bij mij blijven die herstellingen ook veel te lang 'naast' de naaimachine liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iets nieuws maken is altijd leuk hé! Maar herstellen.... neen bah!
  Bini

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey nichtje,
  Vakanties duren ook altijd te kort he ;o)
  Klinkt alsof je toch weer je handen vol gaat hebben met creatieve uitspattingen.
  Hopelijk gaat alles goed met jullie

  Veel liefs en dikke knuffels van ons!
  Jana, Dave en Trystan.

  BeantwoordenVerwijderen