8 december 2011

Zwaarste dag van de week...

Na maandag terug aan het werk te gaan en dinsdag met een zieke zoon te zitten breekt vandaag de zwaarste dag van de week aan. Straks om 10 uur nemen we definitief afscheid van meme, de moeder van mijn schoonvader.

Enkele weken geleden, een zestal ondertussen, namen we al afscheid van een dochter van deze dame en nu dus van haar zelf. Voor de meeste mensen die hier meelezen moet ik het waarschijnlijk niet zeggen, maar ieder overlijden, in dichte kring zeker, brengt onwillekeurig herinneringen naar boven. En afhankelijk van wat het nieuws brengt en wat de kranten koppen, meestal op maandag dan, brengen de vermelde leeftijden ook vaak begrip voor de achterblijvers met zich mee, meer nog dan bij de meeste mensen.

Daarom wil ik dit blogje besluiten met een sprankje van hoop en een schouderklop, gewoon voor alle gekwelde zielen en voor iedereen die het nodig heeft, niet noodzakelijk voor een overlijden, maar ook voor alle zieken en alle andere mensen die het nodig hebben.

Greetz

4 opmerkingen:

 1. veel sterkte om dit verlies te dragen en het een plaatsje te geven. afscheid nemen van een dierbaar persoon doet steeds pijn. Liefs, hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afscheid nemen van iemand die je liefhebt doet altijd pijn, maar meme zal altijd in jullie hart zijn en op die manier blijft ze dan toch verderleven in jullie gedachten. Ik vind het altijd leuk om herinneringen aan mijn vader op te halen, daar haal ik troost uit en op die manier voel ik me terug een beetje dichter bij hem.
  Liefs van Tante Tuut

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je veel sterkte toe. Hoe oud een mens ook mag worden, het verlies blijft altijd groot.
  Ik hoop dat je veel steun mag vinden bij je familie en dat het triestige gevoel vlug mag plaats maken voor het ophalen van mooie herinneringen.
  Bini

  BeantwoordenVerwijderen