20 mei 2012

How to ... speed up het werkritme

Eerste (ongeplande) poging:
Men neme zijn spullen, in voorkomend geval een frigobox met de gesneden stofdelen, het benodigde garen, schaar en spelden en gaat daarmee op logement bij het ventje. Men begint vol goede moed het voorbereidde deel te stikken. Daarna opnieuw spelden steken. 's Anderdaags ga je de gespelde delen stikken en na het middageten met het ganse gezin naar de kermis.
Nog een dag erna kom je tot de ontdekking dat schoonmoeder nummer 2 (de moeder van mijn vriend dus) alle resterende zakjes voor school afgewerkt heeft. Dikke, dikke merci!!!

Tweede (toevallige) poging:
Men gaat thuiswachten (Westvlaams voor babysitten) en neemt zijn spullen mee. Resultaat: Mme Zsazsa haar boek heeft eindelijk patronen die uitgetekend zijn en de hoop om toch nog op tijd klaar te geraken met een rok neemt toe.
cover

Derde poging:
Men gaat op bezoek bij een vriend die eveneens veel werk heeft. Belangrijk detail, vergeet je eigen werk niet mee te nemen. Je jaagt elkaar zodanig op dat van beide partijen het werk een boost in de juiste richting krijgt. Resultaat: buitenrok is stikklaar, voering en beleg nog niet.

Vierde poging:
Men geniete van een rustige zondagmiddag met kindjes aan het lezen, huiswerk of lessen leren, papa aan de afwas en mama achter de naaimachine.

Resultaat:
- De 40(!!!) zakjes voor school (deadline was 1 juni) zijn klaar, enkel nog de touwen erin.
De inhoud zal pas na vaderdag getoond worden om voor de hand liggende reden.

- Mijn eigen rok is buitenkant klaar, voering geknipt, beleg geknipt en verstevigd en ondertussen nog een deel van de strijk gedaan.
- Dochterlief zaagt om een nieuwe rok naar dit model
Wikkelrokje
- Dochterlief haar leesboek van school is uit
- De afwas is gedaan
- Zoonlief heeft zijn huiswerk gemaakt, zijn lessen voor morgen geleerd en zelfs die voor verderop in de week al doorgenomen.

Wat wil een mens nog meer van een verlengd weekend???

Updeet: Nog enkel de zoom en het rokje is klaar. Nen dikke merci aan Mme Zsazsa, toplectuur voor instant resultaat.

Greetz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten