17 februari 2012

En toen was het weer vrijdag

Weer weekend, een ander begin van het weekend dan we gewend zijn, maar daarom niet minder aangenaam.
Vandaag heb ik thuis gewerkt, de baas moest weg en ik kreeg iets alternatief te doen. Wel leuk, en ook wel praktisch, want de kinderen vierden carnaval op school en konden zich dan thuis omkleden.

Na de periode van ziektes thuis ligt er dus nog veel werk te wachten voor het weekend, maar ik hoop dat mijn 2 helpertjes toch enkele kleine dingen kunnen overnemen. Mijn to-do lijstje is klaar, voor het ganse weekend (de kinderen dachten dat het voor een ganse week was).

Wel wil ik nog een ontdekking van enkele weken geleden meegeven. Via enkele blogs kwam ik terecht op weer een andere blog (ja hoor, meerdere blogs verwijzen hiernaar en ik snap ondertussen ook waarom), namelijk deze.

Het klonk dadelijk heel herkenbaar. Je komt thuis van het werk en bent toch wel redelijk moe, maar je moet eten maken, kinderen hebben huiswerk en het huishouden staat ook te wachten. Vaak zijn er dingen die je wel wil aanvatten, maar waar je door de grootte van de klus enorm tegenop ziet. Dus splits je het op. En zo wordt het wel een kleinere, hanteerbare klus. Op die manier heb ik mezelf al over enkele opruimklussen gezet. Het duurt misschien wel wat langer, maar uiteindelijk kom je er wel en dat is toch wel de bedoeling. En de voor en na foto's die sommige deelnemers posten, zijn echt geen noodzaak. Genieten van het resultaat doe je voornamelijk zelf natuurlijk.

Op mijn lijstje voor het weekend staan ook weer van die klusjes, niet alleen voor mij, maar ook voor de kinderen. Hopelijk leren ze op die manier dat het best makkelijk kan zijn om alles bij te houden (en motiveren we elkaar om het lang vol te houden.)

Groetjes

1 opmerking:

 1. Ben ik blij dat ik via jouw blog op haar blog kwam.
  Dus Tazke, jij inspireert me hoor!
  Maar voor foto's moet je van mij nooit verwachten. Daarvoor ben ik te beschaamd!
  Groetjes en een actief weekend gewenst!
  Bini

  BeantwoordenVerwijderen