12 november 2013

Een vulkaan die op uitbarsten staat

De uitbarsting is voorzien voor straks, in de klas van zus. 

Ongeveer een week geleden vroeg ik op facebook hoe ik eraan zou beginnen, want het is niet de bedoeling dat de klas er nadien enorm smerig uitziet.  Na rijp beraad hebben we dan ook niet gekozen voor de cola - mentos mengeling. Het werd de reactie van azijn en afwasproduct, voor de gelegenheid vermengd met voedingskleurstof (in het plastic flesje) op natriumbicarbonaat (in het doosje).

De trechter zorgt dat het lukt of mislukt. Zowel het poeder als de vloeistof moeten erdoor in de binnenkant van de vulkaan gedaan worden (daar zit een leeg flesje van het bier dat mannen zo goed weten waarom).
Wanneer de trechter niet uitgewassen wordt tussen de 2 delen, schuimt het al van in de trechter en dat hebben we uitgeprobeerd (per ongeluk) en het was een enorme smeerboel. Maar goed, zus heeft genoeg geoefend, haar briefje plakt op het flesje zodat ze nogmaals kan zien wat ze moet doen en ik heb er het volste vertrouwen in.

Greetz

5 opmerkingen:

 1. vanessa ,verre gebuur ;-)12 november 2013 om 07:37

  supermooi gedaan ! de zus zal fier zijn !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi hoor, succes en veel plezier :)

  enne, heeft de GSM geen camera? of mag de mama er niet bij zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen filmpje, geen foto's, maar iedereen superenthousiast. Als de vulkaan terug thuis is, proberen we het op film te krijgen.

   Verwijderen
 3. Hoe is het geweest met de vulkaan? Is ze uitgebarsten zoals het moest? En zijn er toevallig foto's genomen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zus op school en mama op werk, dus geen foto's, maar de vulkaan leeft nog en komt nog wel terug als hij 'aan het werk' is

   Verwijderen