30 augustus 2015

SPECULOOSTAART MET APPEL

Soms heb je zin in taart en soms heb je even geen zin om daar al te veel werk van te maken. Binnen 10 minuten ben je klaar met het maken van deze taart. En hij is nog lekker ook! Met maar vijf ingrediënten zal deze taart tot de makkelijkste taarten ooit behoren. Denk ik.
Deze maand mocht ik een gerechtje maken van de blog Hap & Tap en daar koos ik dit super eenvoudige taartje uit. Als ik een Michelin-ster zou mogen uitreiken voor Myriam’s recepten, zou ik dat graag doen. Ik zie veel mooie smaakcombinaties voorbij komen en de borden worden opgemaakt zoals dat ook bij menig sterrenzaak gebeurt. Kortom: een blog om verliefd op te worden. Myriam: “Ik loop niet omdat ik graag zweet, ik loop omdat ik graag eet.” Nice!Speculoostaart | Puur Eten
Wat heb je nodig? (taartvorm van ø26cm)
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 2 appeltjes (ik koos voor elstar)
  • 25 speculooskoekjes
  • 250 ml slagroom
  • paar lepeltjes abrikozenjam
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet het bakblik in met wat boter.
2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller (met een klein beetje bloem) uit tot het in het bakblik past. Prik wat gaatjes in de bodem. Met de achterkant van een mes snij je het overige bladerdeeg weg.
3. Doe de koekjes in een blender tot het kruimels zijn geworden (paar grotere kruimels mogen er best in zitten). Meng met de slagroom. Doe het mengsel in de taartvorm.
4. Schil de appels. Verwijder het klokhuis. Snij in dunne partjes. Leg de partjes schuin over elkaar (dakpansgewijs).
5. Doe de taart in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 20 tot 25 minuten gaar. Hou de taart na 20 minuten een beetje in de gaten (iedere oven is anders). Bak gewoon tot de gewenste kleur.
6. Bestrijk de taart met een beetje abrikozenjam (als de taart nog warm is).
Speculoostaart | Puur EtenSpeculoostaart | Puur EtenSmakelijk!
van http://www.mytaste.nl/click/index/2028163/puureten.net

Deze is net gebakken. Ervaringen volgen

Greetz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten