27 juni 2011

oh, monday monday

Jaja, maandag, en wa voor één...

Kinderen op uitstap met school, met de fiets, maar ook tandarts, vlak na school, niet met de fiets natuurlijk, zeker niet in die hitte! Het was krap, maar we hebben het gehaald. Ondertussen zit hier nog redelijk wat werk te wachten (waaronder een hele mand strijk, iemand vrijwilliger?)

Maar ik wil eerst wat updates geven, mijn todolijstje is toch een klein beetje verminderd en evenveel of meer terug aangegroeid.

Mama deed boodschappen en ze bracht mee; een zomerkleedje voor de dochter. Net zoals vele kinderen heeft zus geen 'standaardmaten'.  Ze heeft enorm lange benen. Van taille en heup past ze nog zonder problemen in een 116, maar voor de lengte heeft ze maat 140 nodig. Voor een kleedje dacht ik dat dus ook, maar het viel langs geen kanten. Dus hebben we de schaar erin gezet en fantasie gebruikt. Van een zomerkleedje naar een zomersetje.

Het was een communiefeest, maar we waren verhinderd. Niet enkel bij dit feest, ook nog bij een ander, maar die foto's komen later. Probleem, hoewel, was enkel dat ik het kind in kwestie niet ken (stiefzoon van een vriend). Dus wat geeft je dan als cadeau? Wel, dit

Als je een motief voor de borduurmachine maakt, probeer je dat eerst uit. Zo ook hier. Het werd de kringlooptas (mini) van hier. En het sloeg aan, want ik heb ze al moeten verdedigen of ze werd aangeslagen.
Nog steeds onder het motto: voor de mannen heb ik een trui geborduurd (was op vraag van) en een bedankje gemaakt omdat ons hartediefke tijdens onze vakantie alle dagen voor onze poezebeesten gezorgd heeft. Het rechtse deel van de afbeelding is de messenger bag van op deze pagina. Bescheiden in het blauw, maar eigenlijk had ik een andere kleur in gedachten. Wat niet is, kan nog komen...
Ook in het thema van 12m12p kaderde dit brillenzakje. Meer bepaald onder het thema recyclage. De stof, het leder dus, is hergebruikt van een (heel) oude zetel. De juiste naam ontsnapt me, maar laat ons zeggen dat het zenuwachtig werken was. Het resultaat is eenvoudig, maar geslaagd.

Voila, dat zijn al enkele fototjes. Er liggen nog een heel aantal werkjes te wachten om op de foto te komen, zo ook de kadookes die de leraars van de kinderen van de week krijgen. Door echter een drukke avond (en tandartsbezoek) en schitterende rapporten moeten die toch nog even wachten, de feeststemming was te leuk...

De kindjes liggen in bed en de temperatuur begint leefbaarder te worden. Tijd om aan de slag te gaan dan maar.

Tot gauw, greetz

1 opmerking:

 1. Heel veel succes met je to-do list, zal aan je denken ;o)
  Hebben ze het wel een beetje leuk gehad op schoolreis?
  Dat jurkje > setje van kleine Miss is trouwens heel leuk geworden, chapeau!

  In de vakantie echt afspreken he :P zou ook graag wat tips en tricks willen weten van naaien met de machine.
  Veel liefs,
  - Jana.
  ps: knuffels aan je ventje en de kids van ons!

  BeantwoordenVerwijderen