6 juli 2020

Hooray hooray, it's a holiday!

In september startte ik vol goede moed de opleiding graduaat orthopedagogie. Niet mijn oorspronkelijke keuze, maar dat is een lang verhaal.

Na een geslaagd eerste semester, vermoeiend en best wel zwaar, kwam het tweede. Vol goede moed begonnen en dan was er ineens Corona. Stage ging in lockdown, ik mocht (gelukkig) blijven meedraaien. De lessen werden vervangen door afstandsonderwijs. 

Ook bij de zoon werd er afstandsonderwijs ingevoerd en de dochter startte met pré-teaching. Geen stage na de paasvakantie. Eind mei, we hadden het al niet meer verwacht, werd haar stage toch aangekondigd.
Ze plooiden de normale uren in een kortere periode (wel levensecht in de zorg) en besloten daarmee het schooljaar.

Een proclamatie op niveau van social distancing en beperkt in toeschouwers, een kamp (oudste is leider bij jeugdbeweging) in een bubbel, het is niet zoals we het gewend waren/zijn. Maar al bij al, zijn we tevreden. 

Het is zomer, het is vakantie!

Geniet ervan allemaal

Greetz

2 augustus 2019

Vakantie workshop

Een dagje uit, althans, zo is het voor mij. Het voelt als echt vakantie.

Ik nam deel aan een workshop van Creasis, georganiseerd bij een vriendin thuis. Het was leuk, gezellig, intens en vooral, heel interessant.

We maakten het Eos badpak. De eerste keer dat ik een badpak maakte volgens 'de regels van de kunst'. Het viel mee en er zullen er nog volgen (liefst nog voor we op vakantie vertrekken).

Het eerste, zoals zo vaak, is draagbaar, maar niet perfect. Dat is leergeld natuurlijk.


De kleuren spraken me wel aan en uiteindelijk bleef ik het op veilig spelen. De andere lycra is net iets meer uit mijn comfortzone. De buitenzijde van het tweede ligt mooi geknipt klaar. Nu nog de tijd vinden om het in elkaar te steken.

Greetz

1 augustus 2019

Resultaat naaidate

Een beetje laat om het resultaat te showen, maar ondertussen is het een leuke aanvulling voor mijn tassencollectie.

Ik maakte Mathilda II uit 'Mijn tas 2'. Een hack, want een vriendin van me maakte ze al eerder in een groter formaat. Heel interessant om een ringmap mee te nemen. De stof haalde ik uit mijn archieven. Mijn eigen schuld omdat ergens, een tijdje geleden, de belofte gedaan werd om uit eigen voorraad te gaan naaien (zoveel mogelijk).
Belofte maakt schuld en als ik me niet aan mijn belofte hou, zullen de stoffenbeurzen van het najaar zonder mijn bezoek passeren en dat willen we natuurlijk niet.

Verder ging ik freestylen voor de rits. Het leek me een optie deze in de tas te laten en niet zoals voorgeschreven met een lipje eruit te laten. Bij deze dus...Dit was mijn eerste creatie deze zomer. Ondertussen zijn we al enkele verder. 
Zoals altijd is bij mij het probleem de foto's nemen. Maar ik beloof plechtig dat er nog afbeeldingen komen.

8 juli 2019

Naaidate...

Ik ga zo dadelijk op naaidate...

Deze keer is er wel een doel afgesproken, we maken Mathilda (model  II) uit Mijn Tas 2.

Ik neem mee:

De voorbereiding (uit stof geknipte patroondelen, verstevigd waar nodig, voorzak reeds gespeld), tassenband, rits, boek, patroondelen, de nodige naaispullen (zitten al weg), een dosis energie en motivatie...

De naaidate is met Lies van de Naaikriebels van Lies. De resultaten volgen later...

Greetz

22 april 2019

Nieuwe start

Al even aan een nieuw hoofdstuk begonnen in mijn leven, met ups en downs, maar vooral met moed en volharding.

Ik wil ook hier vaker terugkomen, omdat ik wel weet dat het me deugd doet om alles eens van me af te schrijven, dus een nieuwe poging.

Ik studeer opnieuw, als moeder van 2 die eind secundair onderwijs zitten, dus geen makkelijke zaak, maar we proberen.

Mijn creatieve hobby's probeer ik te behouden, maar de tijd die ervoor over is, is echt miniem. Ik ben op drukke momenten al blij dat er eten op tafel staat en dat het huishouden een beetje mee wil.

Dus vandaag is het studeren, bijbenen en voorbereiden op onze uitwisselingsstudente die donderdag toekomt.

Greetz

4 september 2018

Bagage voor de uitwisseling en een grap???

Mijn oudste zit in zijn zesde secundair en ze gaan op uitwisseling. Samen met nog een viertal klassen trekken ze naar Tsjechië. Hoewel het voor hem echt niet nodig is, sta ik er wel op dat hij zich een beetje deftig zou kleden (ja, ik weet het, mama is niet mee, dus mama gaat het ook niet zien).

Dus in een ultieme poging ga ik nog snel een hemd maken, de Cliff (uit LMV)


Patroon in getekend en uitgeknipt. Stof is geknipt, ik heb zelfs op het doorlopen van de 'karookes' gelet. Over de middag zou ik het spelden, ware het niet dat mijn tas met alles in nog thuis klaarstaat.
Ik zet hier nog wel een foto bij van de stof en hoop dat ik straks en morgen toch nog wat tijd kan inhalen.

Ik wil ook nog een toilettas maken om mee te geven. Kan perfect uit het restje van de stof. Dat patroon is getekend, moet nog uitgeknipt worden en overgenomen op stof. Stond ook op de planning van vanmiddag. Pfff, als mijn hoofd niet vast hing, zou ik het ook nog vergeten.

Ik wil, moet en zal dus deze week nog naaien, veel naaien liefst, want zondag ga ik met een vriendin naar het stoffencircus en ik heb mezelf beloofd eerst wat weg te werken.

Ik heb een grote rode lap liggen, zonder echt doel. Die lap gaat tegen zaterdagavond herschapen worden tot aardbei. Al de scouts hun leden willen verkleed zien als fruit, duik ik wel in mijn voorraad. Slinkt die ook weer een beetje.

Met andere woorden, ik maak het mezelf niet gemakkelijk, maar ik moet vooruit. Het zal hopelijk wel lukken. Zeker met de school die terug beslag op de kinderen legt...

Greetz

28 augustus 2018

Mijmeren...

Ik heb hobby's. Meerdere dus. En weinig tijd. Dus moet ik keuzes maken.

Ik kook graag (ook bakken). Ik heb een naaimachine en dat is een van mijn beste vriendinnen. Ook de borduurmachine en de cameo maken deel uit van mijn hobbyleven.

Maar ik werk, ik heb kinderen en een vriend, een schat van een vriend. Ook een sociaal netwerk met mensen die ook wel eens de nodige aandacht verdienen.

Het voelt soms/vaak overweldigend en ik heb echt wel tijd te kort. Ik kan ook moeilijk nee zeggen en dat wreekt zich natuurlijk op de tijd die overblijft voor mijn hobby's.

Hebben jullie tips om dit op te lossen? Hoe doen jullie dit? Zeker met september voor de deur en de studies die er dan terug bijkomen, wordt het weer een hele opgave.

Greetz