22 oktober 2009

Yoghurtcake

Ingrediënten voor 4 personen
Cake:
4 eieren,
200 g meel,
300 g suiker,
1 1/2 dl sla-olie,
3 dl yoghurt,
citroenschil,
1 theelepel bakpoeder.
Decoratie:
250 g boter,
125 g suiker,
2 eieren.

Bereidingswijze
Cake:
mix de eieren en suiker tot een luchtig mengsel, voeg de olie, yoghurt en decitroenschil door het suiker en ei mengsel. Zeef het meel en het bakpoeder tegelijken voeg dit aan de mix toe. Doe de mix in een ingevette bakvorm en bak de cake ineen voorverwarmde oven ( 160) in 60 minuten gaar.
Decoratie: mix de boter en suiker totdat dit romig wordt. Klop de eieren en voeg de gewenste kleurstof toe. met een garneerspuit kunt je de gewenste garnering aanbrengen.

Dit was dus nog een grotere voltreffer dan de ovenschotel. We vonden ze zo lekker dat de cake mee gegaan is naar mijn vriend. Zelfs hij vond het enorm lekker, ja, zelfs zijn moeder heeft mijn baksel geproefd en goedgekeurd. Deze is echt voor regelmatige herhaling vatbaar.

Nu gauw de vuilbakken buiten en dan verder foeteren, want binnen 45 minuten moeten we klaar zijn om de dag te starten op verplaatsing

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen