Dit was de voorbereiding en door de vragen van mijn facebookvrienden volgt hier de opbouw van de delen en van de taart. Dus verschiet niet, het zal hier langer worden dan normaal.
Het onderste deel van de taart, dat je rechts onder op de foto ziet, is een gewone chocoladebiscuit. Rechts bovenaan zie je de modder, dit is chocoladeganache. Links bovenaan de vulling van de biscuit, namelijk mascarponetopping (het was een probeersel, ik had geen flauw idee of het ging lukken) en links onder staat de marsepein. Dit was oorspronkelijk gewone natuurkleur, zo'n gebroken wit, een staaf vanuit een nabijgelegen lage prijzen supermarkt, ook de afrastering van de modderpoel kwam vanuit die winkel. In de echte Amerikaanse versie gebruikt men KitKat, maar die zijn iets duurder en minder goed te vinden.
De recepten haalde ik van het internet. Het oorspronkelijke Amerikaanse was niet te maken wegens niet voorhanden zijn van de ingrediƫnten op Europese bodem.
Voor de biscuit ging ik kijken op de site van VTM Koken, meer bepaald bij SOS Piet. Ik vond er onderstaand recept:
Luchtig gebakken biscuit
200 g zelfrijzende bloem
200 g suiker
5 eieren
(met een 45 g cacaopoeder voor de chocoladekleur en smaak)
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix eieren met suiker tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is. Voeg al zevend de bloem toe. Smeer de bakvorm in, de randen in opwaartse richting en bebloem hem.
- Zet in de oven op 180 graden voor 45 minuten, bij voorkeur warme lucht. Prik met een breinaald; als er geen deeg aan kleeft is de biscuit klaar.
Daarop zet je dan de bovenzijde. Op de bovenzijde smeer je een laag ganache. Normaal kan je aan de zijranden ook een laagje ganache smeren (dat deed ik, maar het was niet voldoende om de koekjesrand te bevestigen)
De rand bekom je door de 4 delige koekjes in 2 te doen en tegen de zijkant te plakken. Ik deed hiervoor nog een beetje ganache op de koekjes zelf, kwestie van stevig bevestigd te zijn. Wat ook interessant is om te weten, de taart is moeilijk te verplaatsen nadat ze afgewerkt is. Vanaf de rand op de uiteindelijke plateau werken, verdient de voorkeur.
Het leuke werk komt er nu aan. De varkentjes!
Hiervoor vond ik een leuke, duidelijke (Engelstalige) handleiding op Facebook, namelijk hier. Het recept dat erbij stond heb ik geprobeerd, maar dat liep op een fiasco uit. Daarom ben ik tot de hierboven vermeldde recepten gekomen.
Veel bakgenot allemaal!
Greetz